Alla inlägg av Anders Stenlund

Årsmöte

Dags för årsmöte!

Måndagen den 13 mars kör vi årsmöte följt av öppet samtal över en fika istället för träning. Träffas i dojon kl. 19 som vanligt.

Motioner ska vara inlämnade senast fyra veckor före årsmötet och mailas till Emma på sekreteraren@karlshamnsaikido.se.

Årsmöteshandlingarna kommer senast en vecka innan mötet.

Alla medlemmar är välkomna på årsmötet. För att ha rösträtt måste du ha betalat din medlems- och träningsavgift samt fylla lägst 15 år under 2023.

Frågor och funderingar?

Hör av dig till Karin på ordforanden@karlshamnsaikido.se.

Start hösttermin 2022

Höstens aikidoträning startar måndag den 29/8 (v. 35) kl. 19.00.

Träningstider:

Måndagar 19.00 – 21.00
Torsdagar 19.00 – 20.30

Vi tränar också på söndagar, men vi rekommenderar att besöka en vardagsträning först. Våra söndagstider är:
Söndagar 10.00 – 12.00

Inga förkunskaper krävs och alla från 13 år och uppåt är välkomna att prova på 4 gånger gratis. Vi tränar i Folkets Hus på Rådhusgatan 14 mitt i Karlshamn.

Har du frågor? Skicka ett mail till tranaren@karlshamnsaikido.se.

Välkomna alla nya som gamla medlemmar!

 

Ps. Fram till terminsstart kör vi fortfarande i Näsviken, onsdagar kl. 19.00.

 

Eftersom det fortfarande sker en viss spridning av Covid-19 är det viktigt att du inte tränar om du har sjukdomssymptom eller är föremål för smittspårning.

Bukiwaza-träning utomhus

Söndagsvädret har verkligen varit bästa möjliga denna perioden. Strålande solsken, träd i full blomning och spegelblankt hav; det är ett rent nöje med bukiwaza-träning utomhus med dessa förutsättningarna.

Vill du göra oss sällskap och testa på en ny träningsform med aikidons vapensystem, som garanterat sker på korrekt avstånd till andra tränande, så är du varmt välkommen att prova på. Vi håller till i Näsviken 10-12 varje söndag och vid BTH på vardagarna, måndag och onsdag 19:00.

Kontakta oss i förväg så fixar vi utrustning. 😊

#Karlshamn #Aikido #Karlshamnsaikidoklubb #Budoblom

Covid-19

Vi är alla trötta på nyheter om covid-19 men 1 april utkom nya, något skärpta, rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Som idrottsförening gäller nu att undvika närkontakt mellan utövare och att i görligaste mån hålla sin verksamhet utomhus.

 

Här finns länk till korta versionen och längre version finns länkad därifrån.

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/

 

I aikidoklubben kommer vi därför nu att uteslutande träna bukiwasa, vapenträning, på samma tider som vanligt. När vädret är tjänligt kör vi utomhus. Ännu så länge är vi beroende av belysning så på hamnplanen eller vid Näsviken är våra alternativ. Samling vid dojon och så får vi ta beslut om vädret känns ok för just den kvällen och kan hämta vapen.

 

Vi har valt att behålla ordinarie träningstider för att kunna bibehålla rutinen att ta sig iväg och träna, även om innehållet i träningspassen är lite annorlunda. Rutiner är något vi människor mår bra av. De ger struktur i tillvaron, en tillvaro som just nu kan kännas svajig.

 

Väl mött,

 

Styrelsen och tränarna