Covid-19

Vi är alla trötta på nyheter om covid-19 men 1 april utkom nya, något skärpta, rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Som idrottsförening gäller nu att undvika närkontakt mellan utövare och att i görligaste mån hålla sin verksamhet utomhus.

 

Här finns länk till korta versionen och längre version finns länkad därifrån.

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/

 

I aikidoklubben kommer vi därför nu att uteslutande träna bukiwasa, vapenträning, på samma tider som vanligt. När vädret är tjänligt kör vi utomhus. Ännu så länge är vi beroende av belysning så på hamnplanen eller vid Näsviken är våra alternativ. Samling vid dojon och så får vi ta beslut om vädret känns ok för just den kvällen och kan hämta vapen.

 

Vi har valt att behålla ordinarie träningstider för att kunna bibehålla rutinen att ta sig iväg och träna, även om innehållet i träningspassen är lite annorlunda. Rutiner är något vi människor mår bra av. De ger struktur i tillvaron, en tillvaro som just nu kan kännas svajig.

 

Väl mött,

 

Styrelsen och tränarna