Höstterminens träning och riktlinjer

Måndagen vecka 34 (17/8) drar höstterminen igång, men under rådande omständigheter blir det en lite annorlunda termin. Eftersom skolstarten är en riskperiod enligt Folkhälsomyndighetens prognoser så kommer vi att köra vapenträning ute under de två första veckorna (v.34 & 35). Vi kommer att träna i Näsviken med samling vid utvandrarmonumentet klockan 19:00 måndagar och onsdagar. Träningen är öppen för alla och vi har lånevapen och handsprit att tillgå. Vid nederbörd ställs träningen in.

Träningstiderna v.34 & 35 är följande:
Måndag & onsdag: 19:00-20:30
Söndag: 10:00-11:30

Inomhusträning
Under förutsättning att situationen inte förvärras så kommer vi att flytta in i dojon (Folkets Hus, Rådhusgatan 14) måndagen 31/8 och fortsätta bedriva träningen där.
För att så många som möjligt ska känna sig trygga med att komma dit och träna så kommer vi att inleda med vapenträning under första halvan av varje pass, följt av fallteknik och sist taijutsu för de som känner sig trygga med det.
På så sätt blir det mycket fokus på soloträning på säkert avstånd under stor del av passet och utan närkontakt med andra under första delen av träningen.

Vi kommer också att dela in mattan i olika zoner, så att det inte är för många på en liten yta. Klicka på bilden här under för att läsa mer om våra rutiner kring hygien och träning gällande Covid-19.

Vi kommer såklart endast till träning när vi är friska och symptomfria. Ombyte sker hemma.

Ta med följande utrustning till dojon:

  • Långärmat & långbyxor.
  • Vattenflaska.
  • Innetofflor.
  • En liten handduk (för att tvätta fötterna innan träningen).

Dojotider för nybörjarträning:
Måndagar: 19:00-21:00
Onsdagar: 19:00-20:30

Klicka på bilden för att läsa.

 
Kontakt och frågor:
info@karlshamnsaikido.se

 
Vi ses på mattan!