Alla inlägg av Magnus

Vårterminen 2024

2024 är här och med det ännu ett nytt träningsår. Vi börjar vårterminen måndagen den 8/1 och hälsar alla gamla och nya varmt välkomna till dojon för att träna aikido. Som vanligt tränar vi måndagar 19:00-21:00 (två pass à en timme var) och vi återfinns i Folkets Hus källare på Rådhusgatan 14, mitt i centrala Karlshamn.

Vi har löpande intag av nya och de fyra första träningstillfällena för var och en är gratis att prova på och vi har nybörjarintag från 13 år och uppåt. Rekommenderad utrustning är slittåliga kläder, långärmad och långbyxor, vattenflaska, innetofflor samt en liten handduk för fottvätt innan träningen börjar eftersom all träning sker barfota.

Vi ses på mattan!

Höstterminen 2023

Vi hälsar alla nya och gamla tränande tillbaka till dojon när höstterminen börjar måndagen 21/8. Vi fortsätter med våra vanliga terminstider och alla nya som vill prova på är varmt välkomna på måndagar 19:00-21:00 och torsdagar 19:00-20:30.

De fyra första träningstillfällena för var och en är gratis att prova på och vi har nybörjarintag från 13 år och uppåt. Rekommenderad utrustning är slittåliga kläder, långärmad och långbyxor, vattenflaska, innetofflor samt en liten handduk för fottvätt innan träningen börjar eftersom all träning sker barfota.

Höstterminen börjar 21/8 och slutar 17/12.

Vi ses på mattan!

Karlshamns Aikidoklubb 15 år – Jubileumsläger 8-10/9 med Jonas Palm

Anmälan sker via följande formulär: https://forms.office.com/r/EmQiZzb6b3

I september välkomnar vi alla aikidokas till vårt jubileumsläger då vi firar 15 år som klubb! Hösten 2008 startades Karlshamns Aikidoklubb som en avknoppning från Lund, och för att fira detta har vi bjudit in ingen mindre än våran ”Sensei på distans”; Jonas Palm 6 Dan från Lunds Aikidoklubb.
Det blir träning i dagarna tre med start på fredagskvällen och avslutning tidigt på söndag eftermiddag för att möjliggöra för långväga besökare att komma hem i hyfsat rimlig tid.
På lördag kväll fortsätter firandet utanför mattan med en jubileumsmiddag. Varmt välkomna!

ADRESS
All träning under helgen kommer att äga rum i Österslättskolans idrottshall, byggnaden precis bredvid konstgräsplanen. Parkering finns vid Holländareplan 19.

PRISER
Träning hela helgen: 500kr / Ungdomar under 18: 300kr
En dag: 300kr / Ungdomar under 18: 200kr
Lägermiddag: 200kr

ÖVERNATTNING
Vi erbjuder gratis övernattning i vår ordinarie dojo i Folkets Hus källare.
För den som önskar lite mer komfort i form av hotell så kan vi rekommendera Port Hotel där vi även har ett rabatterbjudande. Ange ”Karlshamns Aikidoklubb” i samband med bokning av rum för att ta del av rabatten.
Port Hotels hemsida:
https://porthotel.se/

ÖVRIGT
Vid frågor och andra funderingar så är det bara att kontakta oss på info@karlshamnsaikido.se.

Vi ses på mattan!

Sommarträning

Under sommaren så kör vi vapenträning (träsvärd & stav) varje torsdag 19:00-20:00 i Väggaparken. Vi samlas 18:55 vid busshållplatsen för att sen hitta en lämplig gräsyta inne i parken.

Alla från 13 år och uppåt är varmt välkomna att vara med och prova på. Inga förkunskaper krävs och det enda som krävs är vanliga träningskläder och en vattenflaska. Utrustning att lån finns på plats, men meddela gärna i förväg på info@karlshamnsaikido.se ifall du tänker delta så kan vi ta med rätt mängd utrustning till alla intresserade.

Vi ses på gräsmattan!

Terminsstart 2023

Nu är det dags att dra igång vårterminen 2023 och vi hälsar alla nya och gamla tillbaka till mattan. Är du ny och är nyfiken på vad aikido är och vill prova på så är du varmt välkommen. Vi tar emot alla från 13 år och uppåt (något år yngre i vuxen tränandes sällskap) och det är gratis att prova på 4 gånger. Inga förkunskaper eller tidigare kampsportserfarenhet krävs.

Vi tränar i Folkets Hus dojo (källaren) på Rådhusgatan 14. Våra träningstider är desamma som i höstas:

Måndagar 19:00-21:00

Torsdagar 19:00-20:30

Vi har även träning för fortsättare på söndagar 10:00-12:00, men som ny rekommenderar vi att du börjar med måndagar och torsdagar för att lära dig grunderna.

Rekommenderad utrustning är slittåliga kläder (långärmad och långbyxor), vattenflaska samt en liten handduk och inomhustofflor, då vi tränar barfota och tvättar av fötterna innan vi går på mattan.

För mer frågor så är det bara att höra av sig till oss på info@karlshamnsaikido.se.

Vi ses på mattan!

Hösttermin & prova på

Måndagen den 16/8 drar vi igång höstterminens träning och återvänder äntligen till vår dojo i Folkets Hus, mitt i Karlshamn.
Vi säger varmt välkommen till alla gamla såväl som nya medlemmar. För dig som vill prova på så är dina 4 första träningstillfällen gratis.
NÄR:
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-20:30
 –
VAR:
Folkets Hus källarlokal, Rådhusgatan 14 i Karlshamn.
 –
UTRUSTNING:
Oömma kläder, långbyxor och långärmad samt vattenflaska.
Vi tränar barfota, så ta med en liten handduk och innetofflor för att hålla fötterna rena utanför mattan.
 –
Från 13 år och uppåt, inga förkunskaper krävs.
Mer information om medlemsskap och annan klubbinformation hittar du på på våra olika flikar hår på hemsidan.
 –
Kontakt: info@karlshamnsaikido.se
 –
Kom ihåg att stanna hemma vid sjukdomssymptom och kom helst ombytt.
 –
Vi ses på mattan!

Terminsstart ht21

Sommarträning i Näsviken

Sommaren är i full gång och så även vår sommarträning, med fritt fram för nya intresserade att prova på. Varje onsdag klockan 19:00 så bjuder vi på Bukiwaza (vapenträning) i Näsviken där vi samlas vid Utvandrarmonumentet.

Inga förkunskaper krävs för att prova på och vi erbjuder lånevapen på plats. Från 13 år och uppåt. Vid frågor så hör av dig till oss på info@karlshamnsaikido.se.

Varmt välkomna!

Sommarträning 2021

Vårterminen 2021

På grund av nuvarande restriktioner till följd av Covid-19 så är dojon stängd för vår verksamhet till den 7/2, vilket kan förlängas. Därför fortsätter vi med att träna vapen (soloträning), löpning och styrka utomhus vid utegymmet bredvid Vägga idrottsplats i väntan på att kunna återuppta ordinarie träning.

Vi tränar fortsatt måndagar/onsdagar 19:00-20:15 samt söndagar 10:00-11:15. Om du är intresserad av att anmäla ditt intresse för att börja träna med oss så är du varmt välkommen att kontakta oss via mail:
info@karlshamnsaikido.se

Vi tar ingen träningsavgift förrän vi börjar träna i dojon igen, men alla medlemmar ska betala medlemsavgiften som är 160kr/år.

Vi ses på mattan snart igen!

Höstterminens träning och riktlinjer

Måndagen vecka 34 (17/8) drar höstterminen igång, men under rådande omständigheter blir det en lite annorlunda termin. Eftersom skolstarten är en riskperiod enligt Folkhälsomyndighetens prognoser så kommer vi att köra vapenträning ute under de två första veckorna (v.34 & 35). Vi kommer att träna i Näsviken med samling vid utvandrarmonumentet klockan 19:00 måndagar och onsdagar. Träningen är öppen för alla och vi har lånevapen och handsprit att tillgå. Vid nederbörd ställs träningen in.

Träningstiderna v.34 & 35 är följande:
Måndag & onsdag: 19:00-20:30
Söndag: 10:00-11:30

Inomhusträning
Under förutsättning att situationen inte förvärras så kommer vi att flytta in i dojon (Folkets Hus, Rådhusgatan 14) måndagen 31/8 och fortsätta bedriva träningen där.
För att så många som möjligt ska känna sig trygga med att komma dit och träna så kommer vi att inleda med vapenträning under första halvan av varje pass, följt av fallteknik och sist taijutsu för de som känner sig trygga med det.
På så sätt blir det mycket fokus på soloträning på säkert avstånd under stor del av passet och utan närkontakt med andra under första delen av träningen.

Vi kommer också att dela in mattan i olika zoner, så att det inte är för många på en liten yta. Klicka på bilden här under för att läsa mer om våra rutiner kring hygien och träning gällande Covid-19.

Vi kommer såklart endast till träning när vi är friska och symptomfria. Ombyte sker hemma.

Ta med följande utrustning till dojon:

  • Långärmat & långbyxor.
  • Vattenflaska.
  • Innetofflor.
  • En liten handduk (för att tvätta fötterna innan träningen).

Dojotider för nybörjarträning:
Måndagar: 19:00-21:00
Onsdagar: 19:00-20:30

Klicka på bilden för att läsa.

 
Kontakt och frågor:
info@karlshamnsaikido.se

 
Vi ses på mattan!