Kategoriarkiv: Träning

Höstterminen 2023

Vi hälsar alla nya och gamla tränande tillbaka till dojon när höstterminen börjar måndagen 21/8. Vi fortsätter med våra vanliga terminstider och alla nya som vill prova på är varmt välkomna på måndagar 19:00-21:00 och torsdagar 19:00-20:30.

De fyra första träningstillfällena för var och en är gratis att prova på och vi har nybörjarintag från 13 år och uppåt. Rekommenderad utrustning är slittåliga kläder, långärmad och långbyxor, vattenflaska, innetofflor samt en liten handduk för fottvätt innan träningen börjar eftersom all träning sker barfota.

Höstterminen börjar 21/8 och slutar 17/12.

Vi ses på mattan!

Karlshamns Aikidoklubb 15 år – Jubileumsläger 8-10/9 med Jonas Palm

Anmälan sker via följande formulär: https://forms.office.com/r/EmQiZzb6b3

I september välkomnar vi alla aikidokas till vårt jubileumsläger då vi firar 15 år som klubb! Hösten 2008 startades Karlshamns Aikidoklubb som en avknoppning från Lund, och för att fira detta har vi bjudit in ingen mindre än våran ”Sensei på distans”; Jonas Palm 6 Dan från Lunds Aikidoklubb.
Det blir träning i dagarna tre med start på fredagskvällen och avslutning tidigt på söndag eftermiddag för att möjliggöra för långväga besökare att komma hem i hyfsat rimlig tid.
På lördag kväll fortsätter firandet utanför mattan med en jubileumsmiddag. Varmt välkomna!

ADRESS
All träning under helgen kommer att äga rum i Österslättskolans idrottshall, byggnaden precis bredvid konstgräsplanen. Parkering finns vid Holländareplan 19.

PRISER
Träning hela helgen: 500kr / Ungdomar under 18: 300kr
En dag: 300kr / Ungdomar under 18: 200kr
Lägermiddag: 200kr

ÖVERNATTNING
Vi erbjuder gratis övernattning i vår ordinarie dojo i Folkets Hus källare.
För den som önskar lite mer komfort i form av hotell så kan vi rekommendera Port Hotel där vi även har ett rabatterbjudande. Ange ”Karlshamns Aikidoklubb” i samband med bokning av rum för att ta del av rabatten.
Port Hotels hemsida:
https://porthotel.se/

ÖVRIGT
Vid frågor och andra funderingar så är det bara att kontakta oss på info@karlshamnsaikido.se.

Vi ses på mattan!

Sommarträning

Under sommaren så kör vi vapenträning (träsvärd & stav) varje torsdag 19:00-20:00 i Väggaparken. Vi samlas 18:55 vid busshållplatsen för att sen hitta en lämplig gräsyta inne i parken.

Alla från 13 år och uppåt är varmt välkomna att vara med och prova på. Inga förkunskaper krävs och det enda som krävs är vanliga träningskläder och en vattenflaska. Utrustning att lån finns på plats, men meddela gärna i förväg på info@karlshamnsaikido.se ifall du tänker delta så kan vi ta med rätt mängd utrustning till alla intresserade.

Vi ses på gräsmattan!

Gradering 22/2

I söndags, 22/2, var Tobias och Amelie Harms på besök i klubben. Tobias och Amelie startade klubben för lite mer än sex år sen, men efter en flytt förra sommaren så har klubben fått växa vidare på egen hand. Nu var dem tillbaka på besök för att hålla i två timmar träning samt en uppskjuten gradering från höstterminen. Tre grader delades ut efter lika många lyckade graderingar; 5e kyu till Kenneth och Ted, samt 4e kyu till Karin.
Grattis till samtliga och tack till familjen Harms för besöket. På återseende till terminsavslutningen i vår då nästa gradering hålls.

2015-02-22 - 1

Endagarsläger x2

Under två söndagar i februari och mars kommer vi att anordna två stycken endagarsläger med tre mycket duktiga instruktörer. Söndagen 15/2 kommer Fredrik och Whokko Schirén, båda 2a dan, från Sedokan i Växjö hit. Söndagen 1/3 får vi sedan besök av Magnus Ohlsson, 4e dan, från Takemusu Aikido i Malmö. Totalt blir det 9 pass för tre olika instruktörer, fördelat på två dagar för endast 200kr. Vill eller kan du bara medverka på en av dagarna så är priset 100kr. Medtag egna vapen.

Övernattningsmöjligheter för långväga deltagare finns på Port Hotel där vi har klubbrabatt under dessa två helger.

För mer information, gå in på fliken ”Läger” uppe i menyn.
Anmälan görs till tranaren@karlshamnsaikido.se

 

http://www.karlshamnsaikido.se/lager/

 

Läger SchirensLäger Ohlsson

Prova på aikido under sportlovet

Vecka 8 närmar sig och det innebär sportlov för alla skolungdomar. Vi i Karlshamns Aikidoklubb erbjuder gratis prova på-träning vid två tillfällen under sportlovsveckan för alla från 13 år och uppåt (inräknat alla som fyller 13 under årets gång). Tiderna som gäller är följande:

Måndag 16/2: 19:00-20:00
Onsdag: 19:00-20:30

Har ni frågor så hör av er till tranaren@karlshamnsaikido.se

Välkomna!

Terminsavslutning HT 2014

Den 17 december är sista träningen i år. Anette har utlovat laktos och glutenfritt fika till avslutningen!

Nästa sista träningen den 15 december är det taijutsu som vanligt men avkortat pass bukiwasa till förmån för en mindre julstädning av mattorna och shomen.